memòria

Taller de memòria oral sobre tortells, mones, rotllos i garlandes al Penedès

El diumenge 11 de març de 2018, al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal (Subirats) es va fer un taller de memòria oral sobre tortells, mones, rotllos i garlandes al Penedès, organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Centre d’Estudis de Subirats.

Sessió participativa de l’Inventari a la XIV Trobada de Centres d’Estudi i Recerca del Penedès

L’antiga fàbrica de Cal Sagrera de la Llacuna va acollir, el dissabte 10 de març de 2018,  la catorzena edició de la Trobada de Centres d’Estudis i Recerca del Penedès. Organitzada per l’Institut d'Estudis Penedesencs i el Centre d’Estudis Llacunencs l’eix temàtic va ser l’aigua, els estiueigs i la salut.

Taller de memòria oral sobre Festes de la Verema i de l'Oli

El diumenge 5 de març de 2017, a Sant Jaume dels Domenys, en el marc de la seva Festa del Vi Jove i l'Oli Novell, es va realitzar un taller de memòria oral sobre Festes de la Verema i de l'Oli. Aquest taller va ser la continuació del que es portar a terme el 9 d'octubre de 2016, a Lavern (Subirats) i que tenen com objectiu conèixer els elements culturals tradicionals penedesencs a través del record de les persones, a més serveixen per a complementar la recerca de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès.   

Bona participació al Taller sobre Festes de la Verema al Penedès

El diumenge dia 9 d'octubre de 2016 és va celebrar el Taller de Memòria Oral sobre Festes de la Verema, de la Collita i del Most, a l'Ateneu Agrícola de Lavern, en el marc de la seva Festa del Most.

Hi van participar una seixantena de persones que van explicar els seus records i experiència en l'organització d'aquestes festes. Van ser molt interessants les aportacions de les persones dels municipis de  Subirats, Sant Marti Sarroca, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i  Sant Jaume dels Domenys.