Patrimoni immaterial

Presentació de la recerca sobre les puntes de coixí al Penedès

En el marc del  programa Cultura Viva l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya, que té per objectiu donar a conèixer directament a les comunitats que han estat objecte d’estudi els resultats de les recerques realitzades, es va fer la presentació dels treballs de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès.

Taller de memòria oral sobre tortells, mones, rotllos i garlandes al Penedès

El diumenge 11 de març de 2018, al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal (Subirats) es va fer un taller de memòria oral sobre tortells, mones, rotllos i garlandes al Penedès, organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Centre d’Estudis de Subirats.

Sessió participativa de l’Inventari a la XIV Trobada de Centres d’Estudi i Recerca del Penedès

L’antiga fàbrica de Cal Sagrera de la Llacuna va acollir, el dissabte 10 de març de 2018,  la catorzena edició de la Trobada de Centres d’Estudis i Recerca del Penedès. Organitzada per l’Institut d'Estudis Penedesencs i el Centre d’Estudis Llacunencs l’eix temàtic va ser l’aigua, els estiueigs i la salut.

Presentació de la recerca sobre les adoberies i els processos de la pell

L’Adoberia Bella, seu del Clúster de la Pell d’Igualada va acollir la presentació dels treballs de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, organitzada per l’Institut d'Estudis Penedesencs en el marc de les Trobades d'Etnologia i Recerca del programa Cultura Viva de la Direcció General de Cultura Populars, Associacionisme i Acció Culturals.

Presentació de la recerca sobre la comunitat gai de Sitges

L'Institut d'Estudis Penedesencs continua amb la presentació dels treballs de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès. L’acte es va celebrar el 10 de novembre de 2017, a l’Auditori dal Centre Cultural Miramar de Sitges (Garraf),  en el marc de les Trobades d'Etnologia i Recerca del programa Cultura Viva de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. A la presentació hi va assistir la regidora de Benestar i Família de l’Ajuntament de Sitges, Mireia Rossell, i el president de l’Associació Gay Sitges Link, Martín Martín.

Itinerari guiat a les barraques de pedra seca d’Olèrdola

A partir dels treballs de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, l’antropòleg Abraham Guillem, que ha fet la recerca de l’ofici de margener i la tècnica de pedra seca al Penedès, ha elaborat un itinerari guiat a algunes de les barraques de pedra seca situades al municipi d’Olèrdola (Alt Penedès).

Reunió de la Taula Institucional de Seguiment del projecte d'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès

El dimarts 30 de maig, a la seu de l'Institut d'Estudis Penedesencs de Vilafranca del Penedès, es va fer la segona reunió de la Taula Institucional de Seguiment del projecte  d'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, en la que hi són representades les institucions i entitats que impulsen el projecte, l'Institut d'Estudis Penedesencs, la Generalitat de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner i les que li donen suport, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, i els Consells Comarcals de la Vegueria Penedès.

A les Jornades "La Llengua del Penedès" es va presentar el projecte d'Inventari del PCI del Penedès

El dia 17 de novembre, a la Sala d'Actes al Consell Comarcal de l'Alt Penedès, en el marc de les XXVI Jornades d'Estudis Penedesencs, enguany amb el títol "La Llengua del Penedès: del vocabulari i la toponímia al folklore i la literatura", es va presentar el projecte d'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès i l’Institut d’Estudis Penedesencs com a antena de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya.