Taller de memòria oral: Festes de la verema, de la collita i del most al Penedès

dilluns, 3 octubre, 2016 - 23:30
Arxiu particular de German Mestre Antón

El diumenge 9 d'octubre, a les 12.30h, a l'Ateneu Agrícola de Lavern, es farà un taller de memòria oral sobre Festes de la verema, de la colllita i del most al Penedès.

Testimonis de diferents poblacions i generacions, a través de la narració dels seus records, ens permetran conèixer les celebracions del final de la collita de raïm al Penedès. També explicaran com van anar sorgint les actuals festes de la verema i del most a les comarques penedesenques. Els resultats d'aquest taller serviran per a complementar la recerca de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès i també per a donar a conèixer aspectes tradicionals i singulars que poden contribuir a enriquir les celebracions actuals. 

Aquest taller està organitzat per l'institut d'Estudis Penedesencs i el Centre d'Estudis de Subirats, amb la col·laboració de l'Ateneu Agrícola de Lavern i l'Ajuntament de Subirats i forma part del pograma de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial del Departament de Cultura de la Genealitat de Catalunya.

El taller és obert a tothom.