Pel car de fora. Catalunya des del mar

Número: 
139
Tipologia: 
Llibre
Format: 
En suport físic
Format. En suport físic (Camps específics): 
URL catàleg: 

Núm.de registre CUCC:  .b20019038

Autoria i responsabilitat: 
Barral, C.
Títol: 
Pel car de fora. Catalunya des del mar
Peu d'impremta: 
Barcelona: Edicions 62, 1982
Extensió: 
287 p
Notes: 

Ubicació:  Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, Ateneu Barcelonès, Biblioteca de Catalunya, Centre de Lectura de Reus, Centre Excursionista de Catalunya, Institució

Llibre il·lustrat amb fotografies, dibuixos, mapes, etc.

Idioma/es emprats: 
Número normalitzat: 
84-297-1917-2
Explicació breu del contingut del document: 

El llibre és un viatge imaginari des de Peníscola a Cotlliure; inclou, doncs, la totalitat de la costa Catalana. Diem imaginari perquè és la suma i la síntesi de multiples viatges que l'autor va fer amb la seva pròpia barca i al llarg de la seva vida fins a la publicació de l'obra. Es tracta d'una descripció totalitzadora on hi trobem la representació de la geografia física de la costa, la geografia humana i la seva dimensió històrica, l'ecologia amb els seus perills i la nostalgia del que era i ara és; ple d'anecdotes que rementen a tradicions perdudes. Sense cap pretenció científica i dins els marges d'un text literari, intenta rescatar el llenguatge en extinció de la marina catalana, particularment el lèxic de la pesca artesanal, que empraren els últims pescadors al rem i a la vela.

Dedica tres capítols a la costa penedesenca: "Del Cupot al Murot de Calafell" (p. 85-98), "Del Barcot de Calafell als Tres Pins de Cunit" (p. 99-120) i "Del Mas Segur al Peu de l'Areny" (p. 121-144).

Descriptors IP: 
Activitats productives, processos i tècniques
Tradició oral i particularitats lingüístiques
Salut, alimentació i gastronomía
Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social
Descriptors temàtics: 
Descriptors geogràfics: