Participació en la V Jornada Recerca Local, patrimoni i història marítima

dijous, 15 desembre, 2016 - 21:00

La recerca al voltant del patrimoni marítim del Penedès, que s'està portant a terme des l'Institut d'Estudis Penedesencs, en el marc del projecte d'Inventari del Patrimoni Cultural i  Immaterial del Penedès, va ser presentada en la V Jornada de Recerca Local: patrimoni i història marítima, celebrada el passat dia 3 de desembre, al Museu Marítim de Barcelona.   

A la taula rodona El patrimoni immaterial marítim: alguns exemples registrats en els inventaris, l'investigador i coordinador del treball de camp de l'Inventari del Patrimoni Cultural i Immaterial del Penedès, Josep Solé Armajach, va explicar els elements patrimonials de l'àmbit marítim del Penedès que s'estan inventariant. En concret els coneixements tradicionals de l'activitat pesquera i les confraries de pescadors com a forma d'organització social. En aquesta taula, moderada per M. Carme Jiménez Fernández (directora de l’Institut Ramon Muntaner), també hi vam participar Ingrid Bertomeu Cabrera (Inventari del Patrimoni Cultural i Immaterial de les Terres de l'Ebre) i Jaume Mascaró Pons (president del Consell Científic de l’Institut Menorquí d'Estudis - Inventari del Patrimoni Cultural i Immaterial de Menorca).

Aquesta Jornada estava organitzada pel Museu Marítim de Barcelona, l'Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, amb l’objectiu de ser un punt de trobada i d’intercanvi d’idees i projectes al voltant de la història i la cultura marítimes, així com un marc on copsar l’estat de la qüestió i les línies de futur d’aquesta recerca local.