A les Jornades "La Llengua del Penedès" es va presentar el projecte d'Inventari del PCI del Penedès

dilluns, 21 novembre, 2016 - 22:30

El dia 17 de novembre, a la Sala d'Actes al Consell Comarcal de l'Alt Penedès, en el marc de les XXVI Jornades d'Estudis Penedesencs, enguany amb el títol "La Llengua del Penedès: del vocabulari i la toponímia al folklore i la literatura", es va presentar el projecte d'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès i l’Institut d’Estudis Penedesencs com a antena de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya.

 Aquesta presentació es va incloure dins les Jornades dedicades al parlar penedesenc perquè l'Inventari el recollirà, en la categoria de "Tradicions orals, particularitats lingüístiques i formes de comunicació" i també inclourà la literatura popular, és a dir, contes, llegendes, cançons, refranys, etc.

L’acte va ser presentat pel filòleg Ramon Marrugat coordinador de les Jornades d'Estudis Penedesencs i va estar presidit pel conseller comarcal de Cultura i regidor de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi.  També en aquest acte es presentar el projecte de Vinseum,  “Vitis Catalana: recull d’ampelonímia del Penedès".

La part central de l'acte va ser la conferència de Miquel Àngel Pradilla Cardona, professor de la Universitat Rovira i Virgili, sobre “Usos i coneixements de la llengua al Penedès”, que es va organitzar en col·laboració amb Òmnium Cultural.

*Fotografia cedida pel Consell Comarcal de l'Alt Penedès.