La persistència del conreu de cereals a la província de Barcelona a mitjans del segle XIX

Número: 
422
Tipologia: 
Article de revista o part component d'una publicació periòdica
Format: 
En línia
Format. En línia (Camps específics): 
Data de consulta: 
dilluns, 1 octubre, 2018
Autoria i responsabilitat: 
Garrubo, R.; Cusso, X.; Tello, E.
Títol: 
La persistència del conreu de cereals a la província de Barcelona a mitjans del segle XIX
Extensió: 
57 p.
Idioma/es emprats: 
Número normalitzat: 
ISSN 0210-4830
Explicació breu del contingut del document: 

L’Estadística Territorial de 1858, i els Estados sobre la producció i comercialització dels principals productes agraris a la província de Barcelona el 1859-67, permeten constatar la persistència del cultiu de cereals al 44% de la superfície conreada. Uns rendiments mitjans de 15-16 Hl/Ha donaven abast al 39% de les necessitats de consum de la població. La resta requeria importar un milió d’Hl anuals de blat. Una anàlisi acurada de la seva geografia revela les raons agroecològiques, econòmiques i socials d’aquella especialització cerealícola a la franja nordoriental més humida, coetània de l’especialització vitícola predominant al sud-oest més àrid de la província.

Descriptors IP: 
Activitats productives, processos i tècniques
Descriptors geogràfics: 
Relació amb altres fitxes: 
Relació fitxes elements PCI: 
Producció i conreu de cereals al Penedès
Article revista/publicació periòdica (camps específics): 
Nom revista/publicació periòdica: 
Estudis d'Història Agraria
Número revista o publicació periódica: 
20
Pàgines: 
165-221
Any publicació de l'article/part component de la publicació periòdica: 
2007