El projecte d'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès és presentat al Consell d'Alcaldies del Garraf

dimecres, 16 novembre, 2016 - 17:15

El dia 4 de novembre 2016, a la Masia d'en Cabanyes, seu del Consell Comarcal del Garraf, el president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Albert Tubau, i la coordinadora del projecte del PCI del Penedès, Àngels Travé, van presentar aquest projecte al Consell d'Alcaldies del Garraf. De manera excepcional, la reunió del Consell estava presidida pel conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané. El conseller, també com a penedesenc, va valorar molt positivament el projecte i la tasca que l'Institut d'Estudis Penedès està portant a terme al territori.

A la reunió es van explicar els diferents aspectes d'aquest projecte d'Inventari per a la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de les quatre comarques penedesenques, fent èmfasi en la difusió dels elements vius més identitaris del territori, en la implicació de la ciutadania i les entitats en la realització del projecte i en la seva aplicabilitat tant a nivell cultural com social i econòmic. També es va comentar la manera com els diferents ajuntaments poden col·laborar en el projecte, que s'està iniciant.

Des de l'Institut d'Estudis Penedesenc està previst continuar fent presentacions del projecte d'Inventari al Consells d'Alcaldies de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Anoia.