Bona participació al Taller sobre Festes de la Verema al Penedès

divendres, 21 octubre, 2016 - 18:30

El diumenge dia 9 d'octubre de 2016 és va celebrar el Taller de Memòria Oral sobre Festes de la Verema, de la Collita i del Most, a l'Ateneu Agrícola de Lavern, en el marc de la seva Festa del Most.

Hi van participar una seixantena de persones que van explicar els seus records i experiència en l'organització d'aquestes festes. Van ser molt interessants les aportacions de les persones dels municipis de  Subirats, Sant Marti Sarroca, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i  Sant Jaume dels Domenys.

L'objectiu d'aquest taller era que aquestes Festes de la Verema, de la Collita i el Most, que s'estan fent arreu del Penedès,  pugui enriquir-se amb la incorporació d'elements culturals tradicionals penedesencs que encara és mantenen vius en algunes festes i en el record de les persones més grans.

Aquest és el primer Taller de Memòria Oral que és fa al Penedès dins el programa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya i s'ha realitzat amb el suport del Centre d'Estudis de Subirats - CESUB. Després de la bona participació i dels resultats obtinguts l'Institut d'Estudis Penedesencs continuarà  treballant per organitzar altres tallers de memòria oral sobre diferents àmbits del patrimoni cultural immaterial.