El Pla del Penedès. Un municipi al cor de la comarca del Penedès històric
Llorac Santis, S. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: Pla del Penedès, el |
La vida quotidiana a la vila de la Bisbal del Penedès
Gil i Riambau, Ll. La Bisbal del Penedès: Ajuntament de la Bisbal del Penedès, 2007
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Relat de la vida al camp, la vida a la llar i la vida de relació. En aquest darrer apartat es fa referència a les festivitats religioses de la Bisbal del Penedès, a les festes populars, als aplecs, personatges populars i jocs i entreteniments. Descriptors geogràfics: Bisbal del Penedès, la |
Viticultura i associacionisme a Catalunya : els cellers cooperatius dels Penedès (1900-1936)
Saumell i Soler, A. Tarragona : Diputació de Tarragona, 2002
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Primera part: L'associacionisme agrari a Catalunya i el Penedès durant el primer terç del segle XX (1900-1936). Segona part: Els pioners del moviment cooperatiu vitivinícola del Penedès: El Sindicat Agrícola del Vendrell en el seu context històric. Tercera part: El cooperativisme vitivinícola a l'Alt i el Baix Penedès (1900-1936): Llums i ombres de la via cooperativa com a projecte per a la modernització economicoempresarial i la solució de la problemàtica comercial. Descriptors geogràfics: CATALUNYA, PENEDÈS, EL, Alt Penedès, Baix Penedès |
Costumari català El curs de l'any. Volum I: Hivern
Amades, J. Barcelona: Salvat 1950
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Costumari català. El curs de l'any Volum V: Tardor
Amades, J. Barcelona: Salvat 1956
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
La cuina d'en Joan Amades. Receptari.
Ajuntament de Sant Quintí de Mediona Sant Quintí de Mediona: Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Receptari basat en el treball d'investigació centrat en la figura de Joan Amades i el que ell va recollir en referència a la cuina, gastronomia i costums relacionats al seu reconegut Costumari Català. Descriptors geogràfics: Sant Quintí de Mediona |
El Llibre de les catànies i les coques de Vilafranca: postres i llepolies del Penedès
Solé i Bordes, J.; Cercó i Rimbau, J. Valls: Cossetània, 2009
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Capítols dedicats a: Llepòlies del cos i de l'ànima per Jaume Fàbrega. La del Penedès, una cuina amb característiques propies. Les postres al Penedès, una història de llépols. Els camins de la xocolata. Les catànies. Els Trens. Elaboració i consum. Els pinzells d'un pastisser, l'univers simbòlic de Pau Boada. Forns i forners. Les postres. Les coques (coca fina, les coques enramades i coca de recapte). Descriptors geogràfics: PENEDÈS, EL |
El libro de la respostería tradicional. Origen, historia, recetas y preparación de los mejores dulces y postres regionales de España
Ávila, J. Barcelona: Bonvivant, 2003
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Corpus del Patrimoni Cultural Culinari Català
Institut Català de la Cuina Barcelona: La Magrana, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
El Corpus del patrimoni culinari català és l’inventari de receptes de cuina catalana més complert que existeix. Compta amb 1.136 entrades ordenades alfabèticament i per tipus de plat, i està adreçat tant a professionals del sector com a aficionats. La realització d‘aquesta obra, fruit de més de vuit anys d‘investigació, ha comptat amb la participació d‘experts de prestigi internacional, cuiners de més de 400 restaurants i particulars de tot Catalunya. Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Cuina marinera: les millors receptes de peix d'ara i de sempre
Marqués, Q.; Marqués, M. Barcelona: Columna, 2010
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |