El Pla del Penedès. Un municipi al cor de la comarca del Penedès històric
Llorac Santis, S. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: Pla del Penedès, el |
Santa Fe del Penedès. Un municipi històric al cor del Penedès
Vendrell i Vendrell, R. Santa Fe: Ajuntament de Santa Fe del Penedès, 1994
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Conté un capítol dedicat a la societat civil del municipi (associacionisme, grups populars i festes populars). També parla de l'activitat agrària i, com a anecdotari, del guariment dels malalts. Descriptors geogràfics: Santa Fe del Penedès |
La vida quotidiana a la vila de la Bisbal del Penedès
Gil i Riambau, Ll. La Bisbal del Penedès: Ajuntament de la Bisbal del Penedès, 2007
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Relat de la vida al camp, la vida a la llar i la vida de relació. En aquest darrer apartat es fa referència a les festivitats religioses de la Bisbal del Penedès, a les festes populars, als aplecs, personatges populars i jocs i entreteniments. Descriptors geogràfics: Bisbal del Penedès, la |
Una Mirada sobre el Baix Penedès
Goig Soler, María Isabel; Lahoz Goig, Israel Creixell : [s.n], 2006
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Muntanyes, cultius i mar al Baix Penedès. Inclou receptari i fa referència a la cultura del vi, de l'oli i la gastronomia pròpia del Baix Penedès. Descriptors geogràfics: Baix Penedès |
La cuina d'en Joan Amades. Receptari.
Ajuntament de Sant Quintí de Mediona Sant Quintí de Mediona: Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Receptari basat en el treball d'investigació centrat en la figura de Joan Amades i el que ell va recollir en referència a la cuina, gastronomia i costums relacionats al seu reconegut Costumari Català. Descriptors geogràfics: Sant Quintí de Mediona |
El libro de la respostería tradicional. Origen, historia, recetas y preparación de los mejores dulces y postres regionales de España
Ávila, J. Barcelona: Bonvivant, 2003
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Corpus del Patrimoni Cultural Culinari Català
Institut Català de la Cuina Barcelona: La Magrana, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
El Corpus del patrimoni culinari català és l’inventari de receptes de cuina catalana més complert que existeix. Compta amb 1.136 entrades ordenades alfabèticament i per tipus de plat, i està adreçat tant a professionals del sector com a aficionats. La realització d‘aquesta obra, fruit de més de vuit anys d‘investigació, ha comptat amb la participació d‘experts de prestigi internacional, cuiners de més de 400 restaurants i particulars de tot Catalunya. Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Cuina marinera: les millors receptes de peix d'ara i de sempre
Marqués, Q.; Marqués, M. Barcelona: Columna, 2010
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Del Ball de les Gitanes de Vilafranca
Col·lectiu "payo" Vilafranca del Penedès: Caixa Penedès, 1987
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Història del Ball de les Gitanes de Vilafranca del Penedès. Descriu la vessant històrica, literària, musical i tècnica del ball. Descriptors geogràfics: Vilafranca del Penedès |
La meva vida al meu poble. Sant Jaume dels Domenys. Primera meitat del segle XX
Pros Marlès, J. Sant Jaume dels Domenys: Associació Cultural Nautilus, 2012
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Relat històric de l'autor de la vida al municipi de Sant Jaume dels Domenys. Es divideix en 3 capítols: - Els primers trenta cinc anys del segle XX explicats a les tertúlies de les barberies. - La història de Sant Jaume tal com la vaig viure i la recordo. - Apunts per la història de la Cooperativa de Sant Jaume dels Domenys. La construcció del celler. L'últim capítol està dedicat a poesies relacionades amb Nadal, Sant Jaume i poesies costumistes. Descriptors geogràfics: Baix Penedès |