Cerca Recursos Documentals

(lloc de publicació, editorial, any)
(en tots els camps)

Vocabulari del vinyeter penedesenc

Sadurní i Vallès, P.

Vilafranca del Penedès: Institut d'Estudis Penedesencs, 1996
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Tracta les matèries relacionades amb el vocabulari típic i tradicional emprat al món de la vinicultura  (tradicions i expressions orals, literatura popular, refranys, etc.) al territori penedesenc.

Descriptors IP: Tradició oral i particularitats lingüístiques / Descriptors temàtics: El cava, Vi escumós, Viticultura
Descriptors geogràfics: PENEDÈS, EL

El Pla del Penedès. Un municipi al cor de la comarca del Penedès històric

Llorac Santis, S.

Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Cerca creences, festes, rituals i ceremònies, Tradició oral i particularitats lingüístiques, Salut, alimentació i gastronomía, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Formes d'organització social, Bestiari festiu, Colles o grups de Diables, Festes Majors, Gegants, Balls i danses, Cançons, Cant religiós, Cultiu de la vinya, Llegenda, agricultura, Receptaris, conreu, Goigs, Romeria
Descriptors geogràfics: Pla del Penedès, el

La vida quotidiana a la vila de la Bisbal del Penedès

Gil i Riambau, Ll.

La Bisbal del Penedès: Ajuntament de la Bisbal del Penedès, 2007
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Relat de la vida al camp, la vida a la llar i la vida de relació. En aquest darrer apartat es fa referència a les festivitats religioses de la Bisbal del Penedès, a les festes populars, als aplecs, personatges populars i jocs i entreteniments.

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Cerca creences, festes, rituals i ceremònies, Representacions, escenificacions, jocs i esports tradicionals, Salut, alimentació i gastronomía, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Carnaval, Festes Majors, Quaresma i Setmana Santa, JOCS, ESPORTS i COMPETICIONS, Jocs, RELIGIOSITAT POPULAR, PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA, Cultiu de la vinya, agricultura, batre, Caramelles, Gastronomia, conreu, conservació d'aliments, festa major, matança
Descriptors geogràfics: Bisbal del Penedès, la

Mil anys pels camins de l'herba. El llegat d'un món que s'acaba

Miralles, F. i Tutusaus, J.

El Papiol: Edafos, 2005
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

És un recull de la cultura mil·lenària dels pastors transhumants de les terres catalanes. De fet, es tracta d'una acta notariall d'un món que, després de segles d'existència, ha arribat a la seva fi. De manera que el llibre salva un patrimoni que es troba en l'arrel de la cultura catalana.

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Cerca creences, festes, rituals i ceremònies, Tradició oral i particularitats lingüístiques / Descriptors temàtics: pastor, ramat
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

Vida quotidiana a l'Alt Penedès (1870-2000): Des del microcosmos de la Rovira Roja (Sant Martí Sarroca)

Sala Figueras, M.

Sant Martí Sarroca: autora, 2014
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Treball etnogràfic referent a la vida social i costums del Penedès del segle XIX i XX. Destaquen: les cobles de nuviances, Goig a llaor de Sant Martí Sarroca, dites, frases fetes i jocs populars. Hi apareixen diversitat de topònims, variants dialectals de la comarca, frases fetes i vocabulari propi de la pagesia del Penedès

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Tradició oral i particularitats lingüístiques / Descriptors temàtics: Goig, Jocs, Pregàries, PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA, Cultiu de la vinya, agricultura
Descriptors geogràfics: Alt Penedès, Sant Martí Sarroca

Una Mirada sobre el Baix Penedès

Goig Soler, María Isabel; Lahoz Goig, Israel

Creixell : [s.n], 2006
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Muntanyes, cultius i mar al Baix Penedès. Inclou receptari i fa referència a la cultura del vi, de l'oli i la gastronomia pròpia del Baix Penedès.

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA, Elaboració del vi, Cultiu de la vinya, CUINA I GASTRONOMIA, Receptaris
Descriptors geogràfics: Baix Penedès

La cuina d'en Joan Amades. Receptari.

Ajuntament de Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí de Mediona: Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Receptari basat en el treball d'investigació centrat en la figura de Joan Amades i el que ell va recollir en referència a la cuina, gastronomia i costums relacionats al seu reconegut Costumari Català.

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: Sant Quintí de Mediona

El Llibre de les catànies i les coques de Vilafranca: postres i llepolies del Penedès

Solé i Bordes, J.; Cercó i Rimbau, J.

Valls: Cossetània, 2009
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Capítols dedicats a: Llepòlies del cos i de l'ànima per Jaume Fàbrega. La del Penedès, una cuina amb característiques propies. Les postres al Penedès, una història de llépols.  Els camins de la xocolata. Les catànies. Els Trens. Elaboració i consum. Els pinzells d'un pastisser, l'univers simbòlic de Pau Boada. Forns i forners. Les postres. Les coques (coca fina, les coques enramades i coca de recapte).

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Gastronomia, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: PENEDÈS, EL

El libro de la respostería tradicional. Origen, historia, recetas y preparación de los mejores dulces y postres regionales de España

Ávila, J.

Barcelona: Bonvivant, 2003
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Dolç, Gastronomia, Pasta seca, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

Corpus del Patrimoni Cultural Culinari Català

Institut Català de la Cuina

Barcelona: La Magrana, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

El Corpus del patrimoni culinari català és l’inventari de receptes de cuina catalana més complert que existeix. Compta amb 1.136 entrades ordenades alfabèticament i per tipus de plat, i està adreçat tant a professionals del sector com a aficionats. La realització d‘aquesta obra, fruit de més de vuit anys d‘investigació, ha comptat amb la participació d‘experts de prestigi internacional, cuiners de més de 400 restaurants i particulars de tot Catalunya.

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Dolç, Gastronomia, Pasta seca, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

Pàgines