El Pla del Penedès. Un municipi al cor de la comarca del Penedès històric
Llorac Santis, S. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: Pla del Penedès, el |
La vida quotidiana a la vila de la Bisbal del Penedès
Gil i Riambau, Ll. La Bisbal del Penedès: Ajuntament de la Bisbal del Penedès, 2007
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Relat de la vida al camp, la vida a la llar i la vida de relació. En aquest darrer apartat es fa referència a les festivitats religioses de la Bisbal del Penedès, a les festes populars, als aplecs, personatges populars i jocs i entreteniments. Descriptors geogràfics: Bisbal del Penedès, la |
Viticultura i associacionisme a Catalunya : els cellers cooperatius dels Penedès (1900-1936)
Saumell i Soler, A. Tarragona : Diputació de Tarragona, 2002
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Primera part: L'associacionisme agrari a Catalunya i el Penedès durant el primer terç del segle XX (1900-1936). Segona part: Els pioners del moviment cooperatiu vitivinícola del Penedès: El Sindicat Agrícola del Vendrell en el seu context històric. Tercera part: El cooperativisme vitivinícola a l'Alt i el Baix Penedès (1900-1936): Llums i ombres de la via cooperativa com a projecte per a la modernització economicoempresarial i la solució de la problemàtica comercial. Descriptors geogràfics: CATALUNYA, PENEDÈS, EL, Alt Penedès, Baix Penedès |
Costumari català El curs de l'any. Volum I: Hivern
Amades, J. Barcelona: Salvat 1950
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Costumari català. El curs de l'any Volum V: Tardor
Amades, J. Barcelona: Salvat 1956
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Mil anys pels camins de l'herba. El llegat d'un món que s'acaba
Miralles, F. i Tutusaus, J. El Papiol: Edafos, 2005
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
És un recull de la cultura mil·lenària dels pastors transhumants de les terres catalanes. De fet, es tracta d'una acta notariall d'un món que, després de segles d'existència, ha arribat a la seva fi. De manera que el llibre salva un patrimoni que es troba en l'arrel de la cultura catalana. Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Vocabulari dels pastors
Amades, J. Barcelona. Institut d'Estudis Catalans, 1932
Tipologia: Revista
Format: En línia
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Contribució a una bibliografia per a la història de la ramaderia i la veterinària als Països Catalans. IV Col·loqui d'Història Agrària
Giralt Raventós, E. (dir.) i Martínez-Carné, P. (coord.) Barcelona: UB (Centre d'Estudis Històrics Internacionals) i UAB (Servei de Publicacions), 1996
Tipologia: Llibre
Format: En línia
Un ampli repertori bibliogràfic que abasta tot el publiccat sobre els temes assenyalats en el títol de l'obra fins l'any 1996, tant en català i castellà com en d'altres idiomes (frances, anglès, etc.), tant si es tracta de llibres com de revistes o d'articles en revistes; aporten 4.666 títols. L'obra s'acompanya d'un extens índex temàtic. Inclou les actes del col·loqui. Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Dossier Tècnic. Formació i Assessorament al sector Agroalimentari. Núm 68
Diversos autors Barcelona: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, 2014
Tipologia: Revista
Format: En línia
Hi trobem diversos articles centrats en el tema de l'alimentació d'oví: - "Presentació" per Joaqum Xifra Triadú, subdirector General de Ramaderia - "Valoració de les necessitats nutritives i alimentació pràctica d'ovins" per diferents autors. - "Els costos de l'alimentació del ramat oví a Catalunya" per Milán Sendra, M.J. i Caja López, G. - "Pasturatge selectiu de cultius amb petits remugants" er diversos autors - "Producció, qualitat nutritiva i càrrega ramadera de les pasturs intermèdies en zones de clima humit i subhumit a Catalunya" per Taüll Taüll, M. - "Programa oficial de control d'alimentació animal" per Folgueras Pastor, B. - "L'entrevista" a Francesc Batalla Camarasa, president de l'Associació de Productors d'Oví i Cabrum de Qualitat de Catalunya. Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Producción de vino
Grainger K. i Taltersall H Blackwell Science Ltd, 2007
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Es pot trobar explicacións i característiques de la maquinària que es fa servir per elaborar el vi, com les tècniques que existeixen per produir vi blanc, rosat i negre. També es poden consultar les parts més tècniques sobre reaccions químiques relacionades amb el vi. Descriptors geogràfics: PENEDÈS, EL |