El Pla del Penedès. Un municipi al cor de la comarca del Penedès històric
Llorac Santis, S. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: Pla del Penedès, el |
La vida quotidiana a la vila de la Bisbal del Penedès
Gil i Riambau, Ll. La Bisbal del Penedès: Ajuntament de la Bisbal del Penedès, 2007
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Relat de la vida al camp, la vida a la llar i la vida de relació. En aquest darrer apartat es fa referència a les festivitats religioses de la Bisbal del Penedès, a les festes populars, als aplecs, personatges populars i jocs i entreteniments. Descriptors geogràfics: Bisbal del Penedès, la |
Vida quotidiana a l'Alt Penedès (1870-2000): Des del microcosmos de la Rovira Roja (Sant Martí Sarroca)
Sala Figueras, M. Sant Martí Sarroca: autora, 2014
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Treball etnogràfic referent a la vida social i costums del Penedès del segle XIX i XX. Destaquen: les cobles de nuviances, Goig a llaor de Sant Martí Sarroca, dites, frases fetes i jocs populars. Hi apareixen diversitat de topònims, variants dialectals de la comarca, frases fetes i vocabulari propi de la pagesia del Penedès Descriptors geogràfics: Alt Penedès, Sant Martí Sarroca |
Una Mirada sobre el Baix Penedès
Goig Soler, María Isabel; Lahoz Goig, Israel Creixell : [s.n], 2006
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Muntanyes, cultius i mar al Baix Penedès. Inclou receptari i fa referència a la cultura del vi, de l'oli i la gastronomia pròpia del Baix Penedès. Descriptors geogràfics: Baix Penedès |
La cuina d'en Joan Amades. Receptari.
Ajuntament de Sant Quintí de Mediona Sant Quintí de Mediona: Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Receptari basat en el treball d'investigació centrat en la figura de Joan Amades i el que ell va recollir en referència a la cuina, gastronomia i costums relacionats al seu reconegut Costumari Català. Descriptors geogràfics: Sant Quintí de Mediona |
El libro de la respostería tradicional. Origen, historia, recetas y preparación de los mejores dulces y postres regionales de España
Ávila, J. Barcelona: Bonvivant, 2003
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Corpus del Patrimoni Cultural Culinari Català
Institut Català de la Cuina Barcelona: La Magrana, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
El Corpus del patrimoni culinari català és l’inventari de receptes de cuina catalana més complert que existeix. Compta amb 1.136 entrades ordenades alfabèticament i per tipus de plat, i està adreçat tant a professionals del sector com a aficionats. La realització d‘aquesta obra, fruit de més de vuit anys d‘investigació, ha comptat amb la participació d‘experts de prestigi internacional, cuiners de més de 400 restaurants i particulars de tot Catalunya. Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Cuina marinera: les millors receptes de peix d'ara i de sempre
Marqués, Q.; Marqués, M. Barcelona: Columna, 2010
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |