El Pla del Penedès. Un municipi al cor de la comarca del Penedès històric
Llorac Santis, S. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: Pla del Penedès, el |
La cuina d'en Joan Amades. Receptari.
Ajuntament de Sant Quintí de Mediona Sant Quintí de Mediona: Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Receptari basat en el treball d'investigació centrat en la figura de Joan Amades i el que ell va recollir en referència a la cuina, gastronomia i costums relacionats al seu reconegut Costumari Català. Descriptors geogràfics: Sant Quintí de Mediona |
La vida quotidiana a la vila de la Bisbal del Penedès
Gil i Riambau, Ll. La Bisbal del Penedès: Ajuntament de la Bisbal del Penedès, 2007
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Relat de la vida al camp, la vida a la llar i la vida de relació. En aquest darrer apartat es fa referència a les festivitats religioses de la Bisbal del Penedès, a les festes populars, als aplecs, personatges populars i jocs i entreteniments. Descriptors geogràfics: Bisbal del Penedès, la |
Una Mirada sobre el Baix Penedès
Goig Soler, María Isabel; Lahoz Goig, Israel Creixell : [s.n], 2006
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Muntanyes, cultius i mar al Baix Penedès. Inclou receptari i fa referència a la cultura del vi, de l'oli i la gastronomia pròpia del Baix Penedès. Descriptors geogràfics: Baix Penedès |
El Llibre de les catànies i les coques de Vilafranca: postres i llepolies del Penedès
Solé i Bordes, J.; Cercó i Rimbau, J. Valls: Cossetània, 2009
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Capítols dedicats a: Llepòlies del cos i de l'ànima per Jaume Fàbrega. La del Penedès, una cuina amb característiques propies. Les postres al Penedès, una història de llépols. Els camins de la xocolata. Les catànies. Els Trens. Elaboració i consum. Els pinzells d'un pastisser, l'univers simbòlic de Pau Boada. Forns i forners. Les postres. Les coques (coca fina, les coques enramades i coca de recapte). Descriptors geogràfics: PENEDÈS, EL |
L'estiueig a Catalunya 1900-1950
Soler, G. Barcelona: Edicions 62, 1995
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Aquest llibre constitueix una síntesi del que a Catalunya va representar l'estiueig en el sentit tradicional. L'autora ofereix un relat complet tractant diverses temàtiques que abasten des de les relacions socials a les construccions arquitectòniques. L'obra s'acompanya de fotografies que mostren la petjada visible d'aquest passat. Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
L'estiueig. Com fèiem vacances entre 1929 i 1935
Soler, M. Barcelona: Quaderns Crema, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Obra que recull reportatges periodístics de diversos autors de principis del segle XX a Catalunya. Els articles mostren la societat catalana de l'època i els diferents models d'oci i temps de vacances dels anys 30 a la mateixa Catalunya i a les Illes Balears, en particular, Mallorca i Menorca. Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
El libro de la respostería tradicional. Origen, historia, recetas y preparación de los mejores dulces y postres regionales de España
Ávila, J. Barcelona: Bonvivant, 2003
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors geogràfics: CATALUNYA |
Corpus del Patrimoni Cultural Culinari Català
Institut Català de la Cuina Barcelona: La Magrana, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
El Corpus del patrimoni culinari català és l’inventari de receptes de cuina catalana més complert que existeix. Compta amb 1.136 entrades ordenades alfabèticament i per tipus de plat, i està adreçat tant a professionals del sector com a aficionats. La realització d‘aquesta obra, fruit de més de vuit anys d‘investigació, ha comptat amb la participació d‘experts de prestigi internacional, cuiners de més de 400 restaurants i particulars de tot Catalunya. Descriptors geogràfics: CATALUNYA |