Cerca Recursos Documentals

(lloc de publicació, editorial, any)
(en tots els camps)

El Pla del Penedès. Un municipi al cor de la comarca del Penedès històric

Llorac Santis, S.

Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Cerca creences, festes, rituals i ceremònies, Tradició oral i particularitats lingüístiques, Salut, alimentació i gastronomía, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Formes d'organització social, Bestiari festiu, Colles o grups de Diables, Festes Majors, Gegants, Balls i danses, Cançons, Cant religiós, Cultiu de la vinya, Llegenda, agricultura, Receptaris, conreu, Goigs, Romeria
Descriptors geogràfics: Pla del Penedès, el

La vida quotidiana a la vila de la Bisbal del Penedès

Gil i Riambau, Ll.

La Bisbal del Penedès: Ajuntament de la Bisbal del Penedès, 2007
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Relat de la vida al camp, la vida a la llar i la vida de relació. En aquest darrer apartat es fa referència a les festivitats religioses de la Bisbal del Penedès, a les festes populars, als aplecs, personatges populars i jocs i entreteniments.

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Cerca creences, festes, rituals i ceremònies, Representacions, escenificacions, jocs i esports tradicionals, Salut, alimentació i gastronomía, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Carnaval, Festes Majors, Quaresma i Setmana Santa, JOCS, ESPORTS i COMPETICIONS, Jocs, RELIGIOSITAT POPULAR, PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA, Cultiu de la vinya, agricultura, batre, Caramelles, Gastronomia, conreu, conservació d'aliments, festa major, matança
Descriptors geogràfics: Bisbal del Penedès, la

Viticultura i associacionisme a Catalunya : els cellers cooperatius dels Penedès (1900-1936)

Saumell i Soler, A.

Tarragona : Diputació de Tarragona, 2002
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Primera part: L'associacionisme agrari a Catalunya i el Penedès durant el primer terç del segle XX (1900-1936). Segona part: Els pioners del moviment cooperatiu vitivinícola del Penedès: El Sindicat Agrícola del Vendrell en el seu context històric. Tercera part: El cooperativisme vitivinícola a l'Alt i el Baix Penedès (1900-1936): Llums i ombres de la via cooperativa com a projecte per a la modernització economicoempresarial i la solució de la problemàtica comercial.

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Formes d'organització social, Elaboració del vi, Cultiu de la vinya, agricultura, conreu, Cooperativisme, Organització social, Viticultura
Descriptors geogràfics: CATALUNYA, PENEDÈS, EL, Alt Penedès, Baix Penedès

La Cooperativa agrícola de Bellvei (1959-2009): la història i el seus antecedents, notes antropològiques

Solé i Armajach, J.

Bellvei del Penedès : Celler Agrícola i Secció de Crèdit de Bellvei del Penedès, 2009
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Associacionisme, Formes d'organització social, PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA, Elaboració del vi, Cultiu de la vinya
Descriptors geogràfics: Bellvei

Les «Hermandades de Labradores y Ganaderos» a l'inici de la postguerra : el cas del Baix Penedès

Gavaldà i Torrents, A.

Vilafranca del Penedès ; Vilanova i la Geltrú: Institut d'Estudis Penedesencs, 1996
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Cooperativa versus Hermandad, a través de la legislació. La constitució de les hermandades, uniformisme lineal i orgànic, burocràcia i estatuts igualitaris. Les juntes de les hermandades durant el període del 1943-44 als diversos pobles del Baix Penedès, implicació política. L'informe socio-econòmic fundacional de les diverses fundacions. Conclusions.

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Associacionisme, Formes d'organització social, PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA
Descriptors geogràfics: Baix Penedès

Una Mirada sobre el Baix Penedès

Goig Soler, María Isabel; Lahoz Goig, Israel

Creixell : [s.n], 2006
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Muntanyes, cultius i mar al Baix Penedès. Inclou receptari i fa referència a la cultura del vi, de l'oli i la gastronomia pròpia del Baix Penedès.

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA, Elaboració del vi, Cultiu de la vinya, CUINA I GASTRONOMIA, Receptaris
Descriptors geogràfics: Baix Penedès

La cuina d'en Joan Amades. Receptari.

Ajuntament de Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí de Mediona: Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Receptari basat en el treball d'investigació centrat en la figura de Joan Amades i el que ell va recollir en referència a la cuina, gastronomia i costums relacionats al seu reconegut Costumari Català.

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: Sant Quintí de Mediona

El Llibre de les catànies i les coques de Vilafranca: postres i llepolies del Penedès

Solé i Bordes, J.; Cercó i Rimbau, J.

Valls: Cossetània, 2009
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Capítols dedicats a: Llepòlies del cos i de l'ànima per Jaume Fàbrega. La del Penedès, una cuina amb característiques propies. Les postres al Penedès, una història de llépols.  Els camins de la xocolata. Les catànies. Els Trens. Elaboració i consum. Els pinzells d'un pastisser, l'univers simbòlic de Pau Boada. Forns i forners. Les postres. Les coques (coca fina, les coques enramades i coca de recapte).

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Gastronomia, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: PENEDÈS, EL

El libro de la respostería tradicional. Origen, historia, recetas y preparación de los mejores dulces y postres regionales de España

Ávila, J.

Barcelona: Bonvivant, 2003
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Dolç, Gastronomia, Pasta seca, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

Corpus del Patrimoni Cultural Culinari Català

Institut Català de la Cuina

Barcelona: La Magrana, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

El Corpus del patrimoni culinari català és l’inventari de receptes de cuina catalana més complert que existeix. Compta amb 1.136 entrades ordenades alfabèticament i per tipus de plat, i està adreçat tant a professionals del sector com a aficionats. La realització d‘aquesta obra, fruit de més de vuit anys d‘investigació, ha comptat amb la participació d‘experts de prestigi internacional, cuiners de més de 400 restaurants i particulars de tot Catalunya.

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Dolç, Gastronomia, Pasta seca, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

Pàgines