Cerca Recursos Documentals

(lloc de publicació, editorial, any)
(en tots els camps)

El Pla del Penedès. Un municipi al cor de la comarca del Penedès històric

Llorac Santis, S.

Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Cerca creences, festes, rituals i ceremònies, Tradició oral i particularitats lingüístiques, Salut, alimentació i gastronomía, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Formes d'organització social, Bestiari festiu, Colles o grups de Diables, Festes Majors, Gegants, Balls i danses, Cançons, Cant religiós, Cultiu de la vinya, Llegenda, agricultura, Receptaris, conreu, Goigs, Romeria
Descriptors geogràfics: Pla del Penedès, el

Herbes remeieres, aromàtiques i culinàries de Santa Fe del Penedès

Esplai de la Gent Gran de Santa Fe del Penedès

Santa Fe: Ajuntament de Santa Fe del Penedès, 2014
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Recull d'herbes remeieres i remeis de Santa Fe del Penedès. El document és el resultat del treball de camp i de taula que es va dur a terme amb el casal d'avis durant el 2013. El llibret consta de 24 fitxes amb les dades més importants de cada planta, així com els usos i preparacions.

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Usos i costums
Descriptors geogràfics: Santa Fe del Penedès

La vida quotidiana a la vila de la Bisbal del Penedès

Gil i Riambau, Ll.

La Bisbal del Penedès: Ajuntament de la Bisbal del Penedès, 2007
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Relat de la vida al camp, la vida a la llar i la vida de relació. En aquest darrer apartat es fa referència a les festivitats religioses de la Bisbal del Penedès, a les festes populars, als aplecs, personatges populars i jocs i entreteniments.

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Cerca creences, festes, rituals i ceremònies, Representacions, escenificacions, jocs i esports tradicionals, Salut, alimentació i gastronomía, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Carnaval, Festes Majors, Quaresma i Setmana Santa, JOCS, ESPORTS i COMPETICIONS, Jocs, RELIGIOSITAT POPULAR, PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA, Cultiu de la vinya, agricultura, batre, Caramelles, Gastronomia, conreu, conservació d'aliments, festa major, matança
Descriptors geogràfics: Bisbal del Penedès, la

Una Mirada sobre el Baix Penedès

Goig Soler, María Isabel; Lahoz Goig, Israel

Creixell : [s.n], 2006
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Muntanyes, cultius i mar al Baix Penedès. Inclou receptari i fa referència a la cultura del vi, de l'oli i la gastronomia pròpia del Baix Penedès.

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA, Elaboració del vi, Cultiu de la vinya, CUINA I GASTRONOMIA, Receptaris
Descriptors geogràfics: Baix Penedès

L'estiueig a Catalunya 1900-1950

Soler, G.

Barcelona: Edicions 62, 1995
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

 

Aquest llibre constitueix una síntesi del que a Catalunya va representar l'estiueig en el sentit tradicional. L'autora ofereix un relat complet tractant diverses temàtiques que abasten des de les relacions socials a les construccions arquitectòniques. L'obra s'acompanya de fotografies que mostren la petjada visible d'aquest passat. 

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Aigua, Estiueig
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

L'estiueig. Com fèiem vacances entre 1929 i 1935

Soler, M.

Barcelona: Quaderns Crema, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

 

Obra que recull  reportatges periodístics de diversos autors de principis del segle XX a Catalunya. Els articles mostren la societat catalana de l'època i els diferents models d'oci i temps de vacances dels anys 30 a la mateixa Catalunya i a les Illes Balears, en particular, Mallorca i Menorca.

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Aigua, Estiueig
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

El libro de la respostería tradicional. Origen, historia, recetas y preparación de los mejores dulces y postres regionales de España

Ávila, J.

Barcelona: Bonvivant, 2003
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Dolç, Gastronomia, Pasta seca, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

Corpus del Patrimoni Cultural Culinari Català

Institut Català de la Cuina

Barcelona: La Magrana, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

El Corpus del patrimoni culinari català és l’inventari de receptes de cuina catalana més complert que existeix. Compta amb 1.136 entrades ordenades alfabèticament i per tipus de plat, i està adreçat tant a professionals del sector com a aficionats. La realització d‘aquesta obra, fruit de més de vuit anys d‘investigació, ha comptat amb la participació d‘experts de prestigi internacional, cuiners de més de 400 restaurants i particulars de tot Catalunya.

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Dolç, Gastronomia, Pasta seca, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: CATALUNYA