Cerca Recursos Documentals

(lloc de publicació, editorial, any)
(en tots els camps)

La cuina d'en Joan Amades. Receptari.

Ajuntament de Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí de Mediona: Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, 2015
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Receptari basat en el treball d'investigació centrat en la figura de Joan Amades i el que ell va recollir en referència a la cuina, gastronomia i costums relacionats al seu reconegut Costumari Català.

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Gastronomia, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: Sant Quintí de Mediona

La vida quotidiana a la vila de la Bisbal del Penedès

Gil i Riambau, Ll.

La Bisbal del Penedès: Ajuntament de la Bisbal del Penedès, 2007
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Relat de la vida al camp, la vida a la llar i la vida de relació. En aquest darrer apartat es fa referència a les festivitats religioses de la Bisbal del Penedès, a les festes populars, als aplecs, personatges populars i jocs i entreteniments.

Descriptors IP: Activitats productives, processos i tècniques, Cerca creences, festes, rituals i ceremònies, Representacions, escenificacions, jocs i esports tradicionals, Salut, alimentació i gastronomía, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Carnaval, Festes Majors, Quaresma i Setmana Santa, JOCS, ESPORTS i COMPETICIONS, Jocs, RELIGIOSITAT POPULAR, PRODUCCIÓ I SUBSISTÈNCIA, Cultiu de la vinya, agricultura, batre, Caramelles, Gastronomia, conreu, conservació d'aliments, festa major, matança
Descriptors geogràfics: Bisbal del Penedès, la

El Llibre de les catànies i les coques de Vilafranca: postres i llepolies del Penedès

Solé i Bordes, J.; Cercó i Rimbau, J.

Valls: Cossetània, 2009
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Capítols dedicats a: Llepòlies del cos i de l'ànima per Jaume Fàbrega. La del Penedès, una cuina amb característiques propies. Les postres al Penedès, una història de llépols.  Els camins de la xocolata. Les catànies. Els Trens. Elaboració i consum. Els pinzells d'un pastisser, l'univers simbòlic de Pau Boada. Forns i forners. Les postres. Les coques (coca fina, les coques enramades i coca de recapte).

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Gastronomia, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: PENEDÈS, EL

El libro de la respostería tradicional. Origen, historia, recetas y preparación de los mejores dulces y postres regionales de España

Ávila, J.

Barcelona: Bonvivant, 2003
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Dolç, Gastronomia, Pasta seca, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

Corpus del Patrimoni Cultural Culinari Català

Institut Català de la Cuina

Barcelona: La Magrana, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

El Corpus del patrimoni culinari català és l’inventari de receptes de cuina catalana més complert que existeix. Compta amb 1.136 entrades ordenades alfabèticament i per tipus de plat, i està adreçat tant a professionals del sector com a aficionats. La realització d‘aquesta obra, fruit de més de vuit anys d‘investigació, ha comptat amb la participació d‘experts de prestigi internacional, cuiners de més de 400 restaurants i particulars de tot Catalunya.

Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Dolç, Gastronomia, Pasta seca, Receptaris, Rebosteria històrica tradicional
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

Cuina marinera: les millors receptes de peix d'ara i de sempre

Marqués, Q.; Marqués, M.

Barcelona: Columna, 2010
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Ranxo mariner, Gastronomia, Receptaris
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

Cuines de Vilanova

Tapias, P.

Valls: Cossetània, 2003
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic
Descriptors IP: Salut, alimentació i gastronomía / Descriptors temàtics: Gastronomia
Descriptors geogràfics: Vilanova i la Geltrú

Sant Jaume dels Domenys. Ahir i avui en fotografia

Associació Cultural Nautilus

Valls: La Torratxa, 2011
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Recull de fotografies del municipi de Sant Jaume dels Domenys. A banda de les fotografies d'indrets incorpora fotografies antigues de festes i celebracions com els Reis i les caramelles.

Descriptors IP: Cerca creences, festes, rituals i ceremònies / Descriptors temàtics: Festes Majors, Nadal, Caramelles
Descriptors geogràfics: Sant Jaume dels Domenys

Banyeres del Penedès, un poble d'acollida.

Jané i Figueras, J. coord

Banyeres del Penedès : Ajuntament Banyeres del Penedès, cop. 2009
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Inclou dos capítols dedicats a les festes i entitats de Banyeres del Penedès. Parla de la Festa dels Tres Tombs, de les festes nadalenques i les festes de Setmana Santa de Banyeres del Penedès.

Descriptors IP: Cerca creences, festes, rituals i ceremònies, Formes de sociabilitat col·lectiva i d'oganització social / Descriptors temàtics: Formes d'organització social, FESTA, Bestiari festiu, Colles o grups de Diables, Festes Majors, Gegants, Nadal, Quaresma i Setmana Santa
Descriptors geogràfics: Banyeres del Penedès

Festes i tradicions de Catalunya

Gimeno, I.

Barcelona: Cap Roig, 1987
Tipologia: Llibre
Format: En suport físic

Aquest llibre fa un recorregut pel calendari festiu català a partir de les estacions. Recull rituals d'origen pagà i d'origen cristià, i n'explica l'origen i alguns exemples contemporanis. 

Descriptors IP: Cerca creences, festes, rituals i ceremònies / Descriptors temàtics: Associacionisme, Balls parlats, Colles castelleres, Pessebre Vivent, FESTA, Bestiari festiu, Festa del Most i la Verema, Carnaval, Correfoc, Festes Majors, Nadal, Quaresma i Setmana Santa, Sant Antoni, Sant Blai, Santa Àgueda o Agda, Goig, Balls i danses
Descriptors geogràfics: CATALUNYA

Pàgines