Patrimoni Cultural Immaterial

IDENTIFICACIÓ / LOCALITZACIÓ / DATACIÓ / DESCRIPCIÓ / SALVAGUARDA / RECURSOS ASSOCIATS / INFORMACIÓ TÈCNICA / INTERPRETACIÓ

Localització:

Descripció de la localització: 

L’espai on es desenvolupen les representacions dels pessebres vivents juguen un paper fonamental, ja que es busquen llocs amb un valor afegit pel seu interès paisatgístic o en nuclis antics de les poblacions amb la presència d’una arquitectura tradicional o rural, en el sentit de valoritzar uns elements o edificis que emanin antiguitat o autenticitat estilística.

A Canyelles, a Sant Quintí de Mediona i a Torrelavit es desenvolupa al voltant del nucli antic.

A Torrelavit en el barri del Vilet i al voltant de l’església de Sant Marçal (abans es feia al voltant de l’església de Santa Maria de Torrelavit). A Sant Quintí de Mediona es fa un itinerari tancat amb un principi i un final pels carrers del nucli antic per acabar a la plaça del Sol. A Canyelles també es fa un recorregut pel nucli antic, amb inici a la placeta d’en Bassa d’en Llot fins al carrer Nou. En el cas de les Gunyoles, l’element central és una cova natural situada a l’espai natural de la Serra. El Pessebre Vivent de Sant Pere de Ribes és l’únic itinerant; cada any es tria un espai diferent i només s’ha repetit en tres ocasions en trenta anys de realització.

Georeferenciació: