Patrimoni Cultural Immaterial

IDENTIFICACIÓ / LOCALITZACIÓ / DATACIÓ / DESCRIPCIÓ / SALVAGUARDA / RECURSOS ASSOCIATS / INFORMACIÓ TÈCNICA / INTERPRETACIÓ

Localització:

Descripció de la localització: 

Les representacions del ball dels malcasats es duen a terme pels carrers i places de la població. S'acostuma a representar en petites places i llocs recollits per tal que les pròpies condicions de l'espai afavoreixin l'acústica i per tan la comprensió d'allò que es diu per part dels espectadors i per facilitar la interrelació entre el públic i l’espectacle. 

A Vilanova i la Geltrú la primera representació que es fa al migdia, a les 12h, es duu a terme a la plaça Pau Casals; a les 12:30h a la plaça de Miró de Montgrós; a les 13h a la plaça dels Cotxes i a les 13:30h a la plaça dels Carros. A la tarda comencen a les 18:45h a la plaça davant del castell de la Geltrú i a les 19:30h i a les 20h a la plaça del Carros. Aquests horaris i espais, però, a vegades poden canviar segons si els actes de carnaval organitzats paral·lelament poden afectar a la representació.

A Vilafranca el primer dia de representacions (el dia 29 a les 19h, a les 20h i a les 21h) els espais d’actuació varien cada any en funció del recorregut que tingui la processó. En canvi el segon dia (el 30 d’agost) des de fa uns anys les 3 representacions que es fan a les 19h, a les 20h i a les 21h, es duen a terme a la plaça Lluís Via.

Al Vendrell la primera representació es fa al carrer Doctor Oliver a les 19h, al carrer Major a les 20h i a la plaça Vella a les 21h. Aquesta darrera actuació es realitza damunt d’un escenari amb microfonia.

Cal fer constar que amb els anys els diversos grups han anat canviant espais d’actuació buscant els més adequats per a les representacions, i també cal tenir present que es poden veure afectats per alteracions de l’espai com poden ser obres als carrers.

Georeferenciació: